JAK NA KVÁSKOVÉ PEČENÍ nám poradí Blanka Kašpárková 31. 1. 2023

05.01.2023

Milí čtenáři,

přednáška o kváskování je úvodem do krásného pekařského řemesla, kde zjistíte, že péct doma vlastní kváskový chléb je velmi snadné, pokud porozumíte principu kvásku. Na této voňavé přednášce si probereme obzvláště žitný kvas - co to je, jak se udržuje, kde ho získat, jak ho používat, co všechno potřebuje začínající domácí pekař, jeho všestranné využití a samozřejmě bude možnost i ochutnávky kvalitního kváskového chleba.

Blanka Kašpárková je lektorka kváskování s dlouholetou praxí, která pořádá pekařské kurzy na Novojičínsku. Je to průvodkyně kváskováním a pomáhá lidem začít doma péct kvalitní a chutné pečivo. Píše pekařské ebooky a pořádá pekařské akce. Věnuje se kváskování tradičnímu i bezlepkovému. Je to propagátorka breadartu - uměleckého zdobení chleba. 

Více o Blance najdete na www.srdcezkvasku.cz | FB/IG: Srdce z kvásku a akademie kváskování.

Přednáška proběhne v úterý 31. ledna 2023 od 17.00 hodin v IdeaLabu knihovny (zádveří hl. vchodu DK). Vstupné je 80 Kč. Vstupenky je možné zakoupit v TIC Frenštát | knihovně | ON-LINE.

Pro zájemce bude v únoru probíhat i praktický workshop pečení.